Vacancies Utrecht University School of Economics

Vacancies

Stage community Organising

Type:
Description

Bij Volt zijn nieuwe stagemogelijkheden!

We zijn op zoek naar een enthousiaste stagiair die het nationale Volt-Community Organising-team wil ondersteunen. Dit coördinerende team heeft de taak om de lokale Volt-afdelingen in Nederland te coachen in hun groei, professionalisering, en het realiseren van hun doelen. Onderstaande kerntaken behoren tot de activiteiten van deze stagiair. Daarnaast ben je, in overleg, inzetbaar op diverse activiteiten afhankelijk van de behoefte en noodzaak. Op basis van jouw expertise en wensen kunnen de taken verder ingevuld worden.

Kerntaken:

Meedraaien met het landelijke Community Organising-team: wekelijkse vergaderingen bijwonen en voorbereiden, overzicht houden van lopende acties en meedenken over strategie en verdere professionalisering.

Bijwonen van coachingsessies die de Community Organising-coaches doen met de lokale teams en meehelpen met het voorbereiden van deze sessies.

Beheren van de Community Organising-mailbox waar alle vragen van de lokale teams binnenkomen.

Bewaren van overzicht omtrent de voortgang van de lokale afdelingenteams door middel van wekelijkse telefonische/fysieke contactmomenten en het administratief bijhouden van deze voortgang.

Vergaren en duidelijk overdragen van kennis tussen lokale afdelingen, commissies, werkgroepen, het Volt-partijkantoor en het landelijke bestuur; als lid van het Community Organising-team ben je een verbinder en aanspreekpunt binnen de Volt-organisatie in Nederland.

Profile

Je bent beschikbaar vanaf januari 2022 t/m juni 2022.

Je bent fulltime beschikbaar (af en toe een terugkomdag voor je studie is geen probleem), 40 uur per week.

Je hebt een hands-on-mentaliteit en een natuurlijke drive om samenwerkingen te laten floreren. Je weet mensen aan je te binden én met elkaar te verbinden.

Je hebt goede communicatieve vaardigheden.

Je haalt energie uit het enthousiasmeren van vrijwilligers en gelooft in het Volt-beginsel van ‘grassroots’.

Studierichting
Veel voorkomende studierichtingen voor deze stage zijn bestuurskunde, sociologie, social studies, politicologie en soortgelijke opleidingen. Zit jouw opleiding hier niet bij? Geen probleem! Als jij goed kunt uitleggen hoe je studierichting aansluit op het werk binnen het Community Organising-team, dan ben jij misschien wel het nieuwe teamlid dat wij zoeken.

Application Procedure

Wat bieden wij?
Een unieke werkplek in een jonge, opschalende organisatie;

Directe hands-on-ervaring met veel eigen inbreng en verantwoordelijkheid;

Een stagevergoeding.

Volt is een inclusieve organisatie die ruimte biedt aan iedereen en de kracht van diversiteit inzet om betere resultaten te behalen voor onze samenleving. Ongeacht je gender, leeftijd, culturele achtergrond, van wie je houdt of wat je gelooft: we nodigen je van harte uit te reageren.

Spreekt het bovenstaande je aan? Solliciteer dan direct!

Mail je cv en motivatiebrief naar mels.klabbers@volteuropa.org. Zet daarbij duidelijk in de onderwerpregel: Stageplek Volt Community Organising

Deadline: Solliciteren is mogelijk tot en met 16 januari 2022. Wij gaan meteen aan de slag met sollicitaties die binnenkomen.

Preference for bachelor or master student:
No preference
Starts:
January
Length:
6 months
Occupation:
Fulltime
Language:
Dutch
Compensation:
paid
Apply Before:
16/01/2022

Organisation

Name:
Voltt Nederland
Website:
Link to the vacancy

Contact details

Name:
Jelle Dijkshoorn
Email:
jelle.dijkshoorn@volteuropa.org
Telephone:
06-37318887